Hogere prijzen slachtkoeien door krapper aanbod

29-11-2021 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

In de handel voor slachtkoeien zijn de verscherpte maatregelen tegen corona het gesprek van de dag.

De handel is daardoor ook wat lauwer dan voorgaande weken. Doordat het aanbod flink lager was dan een week eerder stegen de noteringen voor enkele kwaliteiten met 5 cent. De P-notering steeg met 5 cent en kwam uit op € 3,10 tot € 3,40 per kilo geslacht gewicht. De ondergrens van O-kwaliteit slachtkoeien werd gecorrigeerd naar € 3,40.

Effect maatregelen nog klein

De vooruitzichten zijn niet verkeerd. Vorige week werd nog rekening gehouden met een prijsdaling. Met een groot aanbod gebeurt dat ook zeker, maar de vraag is of dat aanbod wel groeit.

In de rechtstreekse handel verliep het vorige week nog vlot en kon Vee&Logistiek de prijzen over de gehele linie een plus van 5 cent geven. Het effect van de verscherpte maatregelen is in de horeca te merken en leidt tot een terughoudend aankoopbeleid. Vorig jaar bleek in de lockdown dat consumenten toch graag wat luxer willen eten rond de feestdagen. Supermarkten nemen ook dit jaar de afzet van luxere vleesdelen graag over van de horeca. Samen met het kleinere aanbod blijven de prijzen op niveau.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer