Skip to content

Holland Dairy investeert in uitbreiding melkfabriek Ethiopië

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP - Foto: Rob Engelaar

Foto: ANP

Holland Dairy investeert de komende jaren in uitbreiding van zijn melkfabriek in Ethiopië.

Het bedrijf gaat de verwerking van melk en yoghurt opvoeren naar 30.000 liter per dag. Holland Dairy is een Ethiopische zuivelonderneming waarin Veris Investments een meerderheids- en FrieslandCampina een minderheidsbelang heeft. Veris Investments is een investeringsmaatschappij die als doel heeft door middel van commerciële investeringen voedselzekerheid te bevorderen. Directeur van de fabriek, Daan Meijners, geeft aan dat er in Ethiopië veel potentie is voor ontwikkeling van de zuivelsector. Hij gaat uit van forse groei in vraag naar zuivel. Ethiopië telt ruim 100 miljoen inwoners.

Bezoek in 2020

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag brengt begin 2020 een bezoek aan Ethiopië. Een gesprek met Nederlandse ondernemers, waaronder Meijners, is onderdeel van dit bezoek. De fabriek ligt in de nabije omgeving van hoofdstad Addis Abeba. De melk wordt geleverd door lokale boeren. Minder dan 5% van de melkproductie in Ethiopië wordt in fabrieken verwerkt tot zuivelproducten.

Agrofoodbedrijven in Ethiopië

Holland Dairy werkt samen met ontwikkelingsorganisatie SNV en ook met andere Nederlandse agrofoodbedrijven. Veevoerproducent De Heus is daar een van. Dit bedrijf heeft in Ethiopië een eigen voerfabriek. Naast een belang in de fabriek in Ethiopië exporteert FrieslandCampina al houdbare zuivel onder het merk Dutch Lady en melkpoeder onder het merk Coast naar Ethiopië.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin