Doorgaan naar artikel

Hormel Foods stapt in samenwerking voor mycoproteïne

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: ANP premium

Foto: ANP

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Hormel Foods gaat samenwerken met een start-up voor het op de markt brengen van producten met mycoproteïnen en plantaardige eiwitten.

The Better Meat Company en Hormel zullen samenwerken om onder andere het zogenoemde Rhiza mycoproteïne ingrediënt te gebruiken in vleesvervangers. Dat wordt gemaakt door het fermenteren van aardappel en sorghum.

Gefermenteerde vleesalternatieven

The Better Meat Company opende afgelopen zomer een productielocatie waar het zijn eiwitproducten kan produceren. Hoewel Better Meat nog geen gefermenteerde vleesalternatieven op de markt heeft, geeft de samenwerking met het voedingsconcern mogelijk een boost voor het op de markt brengen van deze producten. Ondanks dat het aantal bedrijven dat fermentatie gebruikt voor het maken van vleesvervangers groeit, is het aanbod op de markt nog zeer beperkt. Alleen de producten van het Britse Quorn zijn al enkele tientallen jaren te koop.

Groot portfolio aan voedingsmiddelen

“Als een wereldwijd merkvoedingsbedrijf begrijpen we dat onze eetcultuur in een snel tempo verandert en dat mensen nieuwsgierig zijn en bereid zijn om heerlijk smakende, plantaardige eiwitten te proberen”, zegt Fred Halvin, vice-president bedrijfsontwikkeling bij Hormel Foods.

Hormel heeft een groot portfolio aan voedingsmiddelen, maar is in de Verenigde Staten vooral bekend om zijn bacon, pepperoni, vleeswaren en kalkoen. Het bedrijf stapte al eerder in de markt van alternatieve eiwitten. Het is de eerste samenwerking van Hormel met een bedrijf in de alternatieve eiwitsector.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin