Ideeën van studenten voor verbetering dierenwelzijn

12-11-2020 | |
Foto: Ruud Ploeg
IMG_plo411082-002

Het Barth-Missetfonds daagt MBO-, HBO- en WO-studenten uit om mee te denken over meer dierenwelzijn in de veehouderij.

Het fonds is op zoek naar inventieve, effectieve én praktisch uitvoerbare oplossingen voor ingrepen als onthoornen, castreren en couperen van staarten. Daarnaast worden fokkerijdoelen als groeisnelheid, productiviteit en het aantal nakomelingen genoemd als ingrepen en aanpassingen die een inbreuk kunnen hebben op het welzijn en de fysieke integriteit van het dier. Studenten kunnen individueel of in teams van maximaal zes personen meedoen. Deelnemers kunnen maximaal drie ideeën indienen, maar één van die ideeën kan meedingen naar de prijs.

Nastreven van verbeteringen in de veehouderij

Er wordt een heldere schriftelijke uiteenzetting van het idee verwacht en een video waarin het idee gepitcht wordt. Inzendingen kunnen tot en met 30 november ingestuurd worden, op 27 januari wordt de winnaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt € 1.000.

Het Barth-Missetfonds streeft het verbeteren van de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderij na. Het fonds stelt elk jaar € 150.000 beschikbaar voor projecten die verbeteringen in de veehouderij nastreven.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.