Ieren woedend over aanvoer Pools vlees

07-04-2020 | Laatste update op 21-02 | |
Foto: Misset
Foto: Misset

Ierse boerenorganisaties zijn woedend omdat het grootste vleesbedrijf van het land, ABP, 400 ton Pools rundvlees heeft geleverd aan een aantal grote Britse supermarkten.

“Het is volstrekt onaanvaardbaar dat de supermarkten geen Iers vlees kunnen verkopen, terwijl tegelijk onze veeprijzen weer met 10 cent per kilo omlaag gaan,” zegt voorzitter Edmund Graham van de Irish Cattle and Sheep Farmers Association (ICSA).

Graham heeft zijn leden opgeroepen ABP voorlopig geen vlees te leveren. “We hebben het hier over twee grote supermarktbedrijven die normaal grote klanten zijn voor Iers rundvlees. Er is geen enkel tekort aan dat vlees dus waarom het dan elders vandaan halen? Wat zijn dat voor mensen die bewust geld uit ons platteland wegzuigen door de normale leverketen voor de supermarkten op deze manier te verstoren. Dit is een nieuw dieptepunt op een moment dat iedereen probeert samen te werken om de crisis het hoofd te bieden.”

Volgens ABP moest vlees uit het buitenland worden aangevoerd door de ‘ongekende toename in de vraag door de hamsterwoede’. Dat hamsteren gaat in de Britse supermarkten ook nog steeds door, hoewel minder heftig dan bij het begin van de coronamaatregelen.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer