Ierland exporteert meer vee naar Algerije

04-02-2020 | |
Foto: Diederik van der Laan
Foto: Diederik van der Laan

Ierse veehandelaren kunnen voortaan ook slachtrunderen uitvoeren naar Algerije.

Eerder al gaf dat land toestemming voor de import van fok- en mestrunderen uit Ierland. Vorig jaar leidde dat tot een aanvoer van rond de 100.000 stuks vee waarvan 75% jonge stieren.

Overeenstemming over uitbreiding export

Het ministerie van Landbouw in Ierland heeft overeenstemming bereikt met de Algerijnse autoriteiten over uitbreiding van de export tijdens een handelsmissie van minister Creed. De verruiming gaat met onmiddellijke ingang in. “Dit biedt de Ierse veehandel grote kansen en weerspiegelt de hoge standaarden voor dierenwelzijn die het ministerie in acht neemt bij het transport van vee”, aldus de bewindsman. De Ieren onderhandelen verder met de Algerijnen over mogelijke handel in rundvlees en lamsvlees.

Nieuwe kansen

Sectorvoorzitter Des Morrison van de Irish Creamery Milk Suppliers Association ICMSA, spreekt van positief nieuws: “Dat de markt voor ons vee verder wordt uitgebreid betekent eerst en vooral dat we meer afzetmogelijkheden hebben dan alleen onze binnenlandse vleesfabrieken. Een levendige export heeft een rechtstreeks effect op de prijzen, dat is een vaststaand principe voor de Ierse veehouderij. Dit soort nieuwe kansen houden de druk op de vleesverwerkers en -fabrieken hoog.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer