Iers Dale Farm wil twee Britse zuivelfabrieken sluiten

06-09 | |
In de fabrieken in Kendal en Rowan Glen worden toetjes, yoghurts en cream cheese (roomkaas) gemaakt. – Foto: Canva
In de fabrieken in Kendal en Rowan Glen worden toetjes, yoghurts en cream cheese (roomkaas) gemaakt. – Foto: Canva

De Ierse zuivelcoöperatie Dale Farm wil twee van haar fabrieken in het Verenigd Koninkrijk sluiten. De fabrieken hebben te kampen met de hoge inflatie en vergen ook te hoge investeringen om ze levensvatbaar te houden, aldus Dale Farm.

Dale Farm beschikt tot nu toe over tien productievestigingen in het VK. In de fabrieken in Kendal en Rowan Glen worden toetjes, yoghurts en cream cheese gemaakt. Samen bieden die vestigingen werk aan rond de 200 mensen. “Maar die producten hebben te kampen met een markt met een overschot aan capaciteit en dalende vraag. We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt welke van onze bedrijven duurzaam zijn voor de toekomst. We gaan nu nauw samenwerken met alle betrokkenen en hun vertegenwoordigers en zullen hen tijdens de verdere procedure steun verlenen.”

Het zuivelbedrijf, met een jaarlijkse omzet van omgerekend € 686 miljoen, heeft de 1.300 haar leverende Britse melkveehouders verzekerd dat ze hun melk gewoon kwijt kunnen. De bestaande overeenkomsten worden niet gewijzigd en ze blijven ook lid van de coöperatie, aldus Dale Farm.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer