Doorgaan naar artikel

Iers zuivelbedrijf breidt kaasproductie fors uit

Foto: Canva

Foto: Canva

Het Ierse zuivelbedrijf Carbery Group heeft een nieuwe fabriek voor mozzarella en andere smeltkazen in gebruikgenomen.

Carbery Group is met 55.000 ton al goed voor een kwart van de totale kaasproductie in Ierland, maar voert dat nu verder op tot 64.000 ton. De nieuwe fabriek gaat vooral kaas voor toepassingen op pizza’s maken voor de export naar nieuwe markten in Azië inclusief China, maar ook naar andere EU-landen.

Dubliner Cheese

Carbery Group verkoopt kaas daar onder de merknaam Dubliner Cheese. “We blijven onze cheddar en andere producten verkopen op de consumentenmarkt, maar al onze kazen worden nu ook vermarkt naar de ingrediëntensector en horeca/foodservice voor toepassing in professionele keukens ”, aldus CEO John Holland. Het Ierse bedrijf draaide vorig jaar een omzet van € 434 miljoen en is actief in 52 landen.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin