Doorgaan naar artikel

Ierse Kerry Group verkoopt divisie Sweet Ingredients

Kerry Group verkoopt zijn Sweet Ingredients Portfolio aan de Italiaanse fabrikant van chocola-, ijs- en bakkerijhalffabrikanten IRCA.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het Ierse Kerry Group verkoopt zijn Sweet Ingredients Portfolio aan de Italiaanse fabrikant van chocola-, ijs- en bakkerijhalffabrikanten IRCA.

Tot de divisie van Kerry Group behoort een fabriek in Tilburg met zestig medewerkers terwijl IRCA een vestiging heeft in Heerhugowaard. De overnamesom komt op € 500 miljoen, waarvan Kerry Group € 150 miljoen als lening verstrekt aan IRCA.

Sweet Ingredients Portfolio

De Sweet Ingredients Portfolio, met afgelopen jaar een omzet van € 405 miljoen, produceert zoete en graanproducten ‘met een breed spectrum aan technologische mogelijkheden’ aan afnemers in de bakkerij-, granen-, snoep-, zuivel- en ijsindustrie in Europa en de VS. Naast de fabriek in Nederland beschikt de divisie over locaties in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Concentreren op smaak- en reukstoffen

De combinatie beoogt een wereldwijde leider te worden in half-gefabriceerde voedingsingrediënten met een omzet van € 1 miljard en een internationale aanwezigheid met de nadruk op de VS. Voor IRCA is dit de derde grote acquisitie nadat het Italiaanse bedrijf zelf werd overgenomen door investeringsmaatschappij Advent International. De transactie ‘is een volgende strategische ontwikkeling in Kerry’s evolutie’, meldt het Ierse bedrijf dat zich concentreert op smaak- en reukstoffen voor voedingsfabrikanten. Kerry Group tracht al tijden ook haar belang in de gelijknamige Ierse zuivelcoöperatie af te stoten.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin