Doorgaan naar artikel

Ierse slachterijen verwerken 17% meer koeien

Ierse rundveehouders ruimen nog meer koeien dan vorig jaar.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Ierse slachterijen premium

Promotieorganisatie Bord Bia ziet de markt voor Iers rundvlees positief in. Foto: Canva

Ierse rundveehouders ruimen nog meer koeien dan vorig jaar.

In de eerste drie weken van dit jaar is de aanvoer naar de slachterijen 22% groter dan in dezelfde periode een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Ierse landbouwministerie DAFM.

Aanbod Ierse slachterijen neemt toe

Het aanbod aan de slachterijen nam ten opzichte van de eerste drie weken van vorig jaar met bijna 4.000 dieren toe tot 22.129 stuks. In heel 2022 werden in Ierland 413.410 koeien geslacht. Dat aantal lag bijna 60.000 stuks hoger dan een jaar eerder. Dit komt neer op een toename van 17%.

In de eerste weken van dit jaar wordt die stijgende lijn dus voortgezet. De versnelde uitstoot is het gevolg van het feit dat minder koeien worden aangehouden om als luxere vleeskoeien vet te mesten. Dit houdt verband met de hoge voerkosten. Het is de verwachting dat er daarom in de komende tijd minder luxere vleeskoeien op de markt komen. In de tweede helft van het jaar worden weer meer vleesrunderen verwacht, omdat die dieren met gras worden gevoerd.

Promotieorganisatie Bord Bia ziet de markt voor Iers rundvlees positief in, meldt website van Agriland. Adviesdienst Teagasc denkt dat de prijzen van vleesvee dit jaar gemiddeld met 4% gaan stijgen.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin