Iets meer aanvoer, stabiele prijzen

26-07 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De markt voor nuchtere kalveren is sinds begin juli rustig en stabiel. Vraag en aanbod zijn keurig in balans. De prijsdaling van € 20 in juni lijkt al weer een flinke tijd geleden.

Op de veemarkt van Purmerend lag de aanvoer van nuchtere kalveren dinsdag op zo’n 550 dieren. Dat waren er 100 meer dan de week ervoor maar toen was het relatief rustig.

Het marktevenwicht lijkt nog wel even zo te blijven

Het extra aanbod had ook geen gevolgen voor de prijzen. Integendeel, alle categorieën noteerden ongewijzigd. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit bleef zodoende steken op een prijsniveau van € 135. Ter vergelijking: vorig jaar juli werd er € 105 voor een soortgelijk kalf betaald. Toen daalden de prijzen in augustus bovendien nog verder. De nukaprijs bereikte die maand een bodem van € 90. Zover zal het deze zomer niet komen. Het marktevenwicht lijkt nog wel even zo te blijven.

De vraag naar nuka’s is weliswaar beperkt, maar daar staat een krap kalveraanbod – zeker in vergelijking met vorig jaar – tegenover. Dat betekent stabiele prijzen in augustus.

In Duitsland is het marktbeeld overigens niet anders. Ook daar noteren nuchtere kalveren al wekenlang stabiel. De vraag vanuit de vleeskalverhouderij is beperkt, maar het aanbod is zeer krap. Vraag en aanbod zijn er precies in balans.

Prognose: ongewijzigd.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Brummelaar
Theo Brummelaar Freelance redacteur
Meer over


Beheer