IJsbergsla wordt goed betaald

08-09-2022 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

De warme, droge weersomstandigheden in de afgelopen weken zorgen voor goede prijzen voor ijsbergsla.

De stuksprijs ligt op 63 tot 70 cent, een doos met 10 bollen komt op zo’n € 8,50. Een prijsdaling ligt voorlopig niet voor de hand.

De weersomstandigheden waren de afgelopen periode niet bevorderlijk voor de groei, maar dat geldt voor veel groenten. Warm weer overdag en ’s nachts zijn bovendien niet bevorderlijk voor de kwaliteit. Daar komt bij dat veel buitenlandse telers geen of beperkte mogelijkheden hebben om te beregenen. Zo heeft de Britse supermarktketen Tesco onder invloed van de problemen tijdens de teelt de specificaties voor de maatvoering voor ijsbergsla versoepeld. Dat maakt enkele dagen eerder oogsten mogelijk.

Ander weer, kortere dagen

Hoewel het weer deze week eindelijk wat is veranderd, met wat matigere temperaturen en op de meeste plaatsen enige neerslag, heeft dit voor het aanbod niet direct consequenties. Telers liggen – ook onder invloed van de prijsvorming – voor op het oogstschema. In combinatie met afnemende daglengten ligt het daarom niet voor de hand dat het aanbod sterk gaat oplopen. Die relatieve schaarste houdt de prijsvorming in stand.

Verwachting: Prijshoudende markt

Prijsinformatie over vollegrondsgroente vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stallen
Joost Stallen Redacteur


Beheer