Imagindairy haalt $ 13 miljoen op voor koevrije zuivel

18-11 | |
De melk zou dezelfde smaak en textuur hebben als koemelk en ook dezelfde voedingswaarde. Foto: Canva
De melk zou dezelfde smaak en textuur hebben als koemelk en ook dezelfde voedingswaarde. Foto: Canva

Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft $ 13 miljoen opgehaald bij investeerders.

Het bedrijf ontwikkelt met behulp van fermentatie en gist eiwit dat gelijk staat aan melkeiwit. Het zal het opgehaalde kapitaal gebruiken voor het uitbreiden van de faciliteiten en het team en het vergroten van de R&D-capaciteit. Het bedrijf werkt momenteel samen met zuivelbedrijven om een assortiment zuivelvrije eiwitten op de markt te kunnen brengen. Imagindairy wil de melk in 2023 in de schappen hebben liggen in Israël.

Dezelfde voedingswaade als melk

Het in Tel Aviv gevestigde bedrijf zegt melk te kunnen produceren die gelijk is aan koemelk, maar dat er geen koe voor nodig is. De koe wordt vervangen door micro-organismen die melkeiwitten als caseïne kunnen produceren. De melk zou dezelfde smaak en textuur hebben als koemelk en ook dezelfde voedingswaarde. Daarentegen haalt het bedrijf de cholesterol en de lactose eruit om het product gezonder te maken.

Imagindairy is niet het enige bedrijf dat bezig is met het ontwikkelen van zuivel geproduceerd door micro-organismen. Zo is het bedrijf Those Vegan Cowboys van Jaap Korteweg, bekend als oprichter van de Vegetarische Slager, ook bezig met hetzelfde.

Lees ook: Vegan Cowboys willen koe uit zuivelketen

KloostermanBeheer