Doorgaan naar artikel

Import tropisch biofruit gestegen in 2019

Foto: ANP

Foto: ANP

De import van biologisch tropisch fruit, olieperskoeken, sojabonen en suiker is in 2019 gestegen. De import van biologische granen nam juist af.

Per saldo bleef de import van biologische agrarische producten en voedselproducten vrij stabiel in het afgelopen jaar. Dat meldt de Europese Commissie in een analyse met de belangrijkste ontwikkelingen. In 2019 importeerden de EU-landen 3,24 miljoen ton aan biologische producten, dat is 0,4% meer dan een jaar eerder. Het komt neer op 2% van de totale import van agrarische producten en voedselproducten. Nederland is met 32% van het totaal de grootste importeur, gevolgd door Duitsland (13%), het Verenigd Koninkrijk (12%) en België (11%).

Olieperskoeken uit China

China is het belangrijkste herkomstland met 13%, vooral in de vorm van olieperskoeken. Oekraïne is goed voor 10%, vooral in de vorm van biologisch graan. De Zuid-Amerikaanse landen Dominicaanse Republiek, Ecuador en Peru zijn goed voor respectievelijk 10, 9 en 7% van het totaal, vooral in de vorm van biologisch tropisch fruit, noten en kruiden.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin