Doorgaan naar artikel

Impossible Foods breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

De Amerikaanse fabrikant van plantaardige vleesvervangers Impossible Foods lanceert twee van zijn producten, kipnuggets en Sausage Patties ofwel ‘hamburgers’, op de Britse markt.

Nieuws
Food
Plantaardige kipnuggets van Impossible Foods. - Foto: ANP premium

Plantaardige kipnuggets van Impossible Foods. - Foto: ANP

De Amerikaanse fabrikant van plantaardige vleesvervangers Impossible Foods lanceert twee van zijn producten, kipnuggets en Sausage Patties ofwel ‘hamburgers’, op de Britse markt.

De producten zijn in eerste instantie te bestellen in enkele honderden restaurants en kipzaken van ketens als Chicken Cottage, Halo Burger en Patty & Bun.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is de vijfde nationale markt voor Impossible Foods, na de VS zelf, Canada, de Verenigde Arabische Emiraten en Nieuw-Zeeland. “Kip is in het VK het meest gegeten vlees per hoofd van de bevolking. Driekwart van de consumenten stellen dat ze wekelijks dierlijke kip eten en 90% stelt dat minstens één keer per maand te doen”, aldus Impossible Foods.

“Het VK heeft een unieke en niet te evenaren kipwinkelcultuur. We hebben er vertrouwen in dat onze nuggets daar kunnen concurreren omdat ze beter smaken maar ook omdat ze beter zijn voor de mens en voor de planeet,” aldus Peter McGuinness, CEO van Impossible Foods. “En er komt meer aan, later dit jaar breiden we uit naar supermarkten en rollen we nieuwe producten uit.”

Heem

Het bedrijf wil later zijn complete productportfolio op de Britse markt brengen, inclusief producten die het ingrediënt heem bevatten. Dit ingrediënt wordt gemaakt van leghemoglobine, een ijzerhoudend eiwitmolecuul uit soja. Impossible Foods neemt het DNA van soja-leghemoglobine, voegt het toe aan gist en fermenteert het. Heem is (nog) niet toegestaan in de Europese Unie.

Impossible Foods kijkt ook naar andere landen: “Onze missie is verkocht te worden in elke grotere markt in de wereld waar conventioneel vlees van dieren wordt verkocht.”

Lees ook: De strijd tussen Beyond Meat en Impossible Foods

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin