Doorgaan naar artikel

Industrie verwerkt 10% minder aardappelen

Foto: Canva

Foto: Canva

De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft in november 10% minder aardappelen verwerkt dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit de maandcijfers van de brancheorganisatie Vavi.

In vergelijking met de voorgaande maanden heeft de industrie de verwerkingscapaciteit weer wat teruggeschroefd. De totale aanvoer naar de aardappelverwerkende fabrieken zakte tot net onder de 280.000 ton. In oktober werd iets meer dan 340.000 ton verwerkt. Vorig jaar werd in november 311.500 ton aardappelen aangevoerd bij de fabrieken.

Overigens is het een normaal beeld dat de fabrieken in november iets minder aardappelen verwerken. De verschillen zijn dan echter wel een stuk kleiner dan nu het geval is. In voorgaande jaren werd in november meestal iets meer dan 330.000 ton aardappelen verwerkt. Dit jaar rolden dus zo’n 50.000 ton aardappelen minder over de band.

Aardappelen vanuit het buitenland

De aanvoer van aardappelen vanuit het buitenland zakte vorige maand tot net onder de 109.000 ton. De import aan aardappelen bestemd voor verwerking blijft daarmee ruim 6% achter bij die in de eerste vijf maanden van vorig seizoen. De binnenlandse grondstofvoorziening is 10,5% kleiner dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Uitgebreide marktinformatie over aardappelprijzen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin