Investeerder koopt meerderheidsbelang in ECOstyle

03-02-2021 | |
Online verkoop is een belangrijk afzetkanaal, maar de producten zijn ook in winkels van onder meer Welkoop te koop. Foto: ANP
Online verkoop is een belangrijk afzetkanaal, maar de producten zijn ook in winkels van onder meer Welkoop te koop. Foto: ANP

Vendis Capital heeft een meerderheidsbelang gekocht in ECOstyle, de leverancier van natuurlijke producten voor tuin, dier en land- en tuinbouw.

ECOstyle richt zich voornamelijk op producten voor tuinieren en diervoeding van particulieren, maar levert eveneens aan professionele gebruikers, zoals hoveniers en de land- en tuinbouwsector. Online verkoop is een belangrijk afzetkanaal, maar de producten zijn ook in winkels van onder meer Welkoop te koop.

Het bedrijf heeft leidende posities en een lokale aanwezigheid opgebouwd in alle kernmarkten, waaronder Nederland, België, Denemarken en Oostenrijk, waar het langdurige relaties heeft met de belangrijkste tuincentra en doe-het-zelf-retailers.

Familiebedrijf

ECOstyle is in 1967 opgericht door de grootvader van de huidige CEO Jeanine De Vries-Zwart. Zij houdt een minderheidsbelang in het bedrijf en wordt lid van de raad van commissarissen. Oprichter Jan Zwart was eerst actief in de aardappelhandel. Vanuit die positie zag hij enerzijds de productie verbeteren door kunstmest, pesticiden en andere chemische middelen. Anderzijds maakte hij zich zorgen om de effecten van al die middelen. Hij vond dat het anders moest kunnen en richtte samen met drie compagnons een handel op in landbouwproducten op natuurlijke basis. Het bedrijf breidde uit naar het tuinsegment en ook werden diervoedingsmiddelen en agro-veterinaire producten onderdeel van het assortiment.

ECOstyle is inmiddels uitgegroeid naar een organisatie met vestigingen in België, Denemarken en Oostenrijk. De producten zijn eveneens in Rusland verkrijgbaar.

Onafhankelijk investeringsfonds

Vendis Capital is een onafhankelijk investeringsfonds dat zich richt op kleine tot middelgrote ondernemingen in de consumentensector. Het totale kapitaal bedraag momenteel € 600 miljoen dat is verdeeld over drie fondsen. Over de overnamesom wordt geen mededeling gedaan.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer