Investeringstak Danone investeert in plantaardige drink

14-06 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Danone Manifesto Venture, de investeringstak van zuivel- en foodbedrijf Danone neemt een minderheidsaandeel in Minor Figures, producent van plantaardige zuiveldranken. Ook Green Monday Group, een social venture-platform investeert in het bedrijf. De bedragen die ermee gepaard gaan, zijn niet bekendgemaakt.

Hoewel het gaat om minderheidsbelang en geen directe overname of het nemen van een meerderheidsbelang, laat de investering wel zien dat plantaardige voeding voor Danone en zijn investeringstak een speerpunt is. Clemence Delcourt, chief investment officer van Danone Manifesto Ventures zegt in een verklaring: “Minor Figures sluit volledig aan bij ons doel om samen te werken met missiegedreven voedingsmiddelen- en drankenbedrijven die een gezonde en duurzame toekomst creëren.” Ze stelt dat het merk is dat snel aanslaat bij consumenten ‘in de snelgroeiende plantaardige ruimte’. Sinds de oprichting van het investeringsfonds in 2016 heeft het verschillende investeringen gedaan in de plantaardige sector, waaronder vorig jaar in Harmless Harvest, een Amerikaanse producent van biologische producten op basis van kokosnoot.

Yoghurtfabriek voor plantaardige producten

Danone is geen onbekende in de markt van plantaardige dranken, met merken als Alpro en Silk in het portfolio. Eind vorig jaar kondigde de producent aan een yoghurtfabriek in Frankrijk om te bouwen voor de producten van plantaardige dranken onder het Alpro-merk. Ook vorig jaar zeiden de toenmalige ceo’s dat de plantaardige tak een belangrijke groeimarkt is voor Danone.

De investering in Minor Figures is dan ook in lijn met de groeistrategie van Danone. Minor Figures is een Brits bedrijf en maakt plantaardige drinks op basis van haver. Ook heeft het koffie in het assortiment. Het is opgericht in 2015 en verkoopt zijn plantaardige dranken in 16 landen.

Kloosterman


Beheer