Doorgaan naar artikel

Israëlisch Remilk ziet toekomst in melkeiwit van microbes

Geüpdatet op:
Zuivel
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Remilk wil melkeiwitten produceren zonder tussenkomst van koe.

Het Israëlische Remilk wil melkeiwitten produceren met behulp van genetisch veranderde microbes. Dit meldt de start-up, die in 2019 is begonnen. Israëlische media berichten er over.

Fermentatieproces

Remilk is een van de vele bedrijven wereldwijd die bezig zijn om melkeiwitten te produceren zonder daar een koe voor in te hoeven zetten. In Nederland en België werken ’Those Vegan Cowboys’ aan zo’n product. Dit bedrijf, dat nu nog vooral onderzoek doet, wil gras gebruiken om melkeiwitten uit te halen. Remilk zegt ook geen planten nodig te hebben, alleen microbes die met behulp van een fermentatieproces melkeiwitten of, beter gezegd, chemische spiegelbeelden daarvan, gaan produceren. Het bedrijf geeft niet aan waarmee de microbes gevoed moeten worden en waarmee het fermentatieproces dus gaande zal worden gehouden.

Onderzoeksfase

Nagenoeg alle bedrijven die werken aan een alternatief voor gewone melk, zitten met hun product nog in de onderzoeksfase. Kant en klare alternatieven zijn er nog niet echt. Bij Remilk is het productieproces nog veel te duur om een renderend product te maken. De zuiveleiwitten die het Israëlische bedrijf maakt, worden de winning ervan gedroogd en in poedervorm verkocht aan voedselproducenten verderop in de keten.

Snel delen

Image
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin