Doorgaan naar artikel

ITW-labels maken na een jaar nog weinig indruk

Geüpdatet op:
Dier
Nieuws
Foto: EPA

Foto: EPA

Welzijnsniveau is voor Duitsers minder belangrijk dan prijs.

Het vorig jaar geleden ingevoerde welzijnslabel van de Initiative Tierwohl (ITW) op verpakt vlees maakt nog weinig indruk op de consument in Duitsland. Dat blijkt uit een analyse van ITW die is gepubliceerd in de zakenkrant Lebensmittelzeitung. Uitgaande daarvan kopen de consumenten bij zowel rundvlees als varkensvlees de goedkoopste labelvariant, het niveau met het welzijnsniveau ‘Stallhaltung’. Hierbij wordt in de productie slechts voldaan aan de wettelijke eisen. Van het verkochte rundvlees heeft 90% dit welzijnsniveau en bij varkensvlees 80%. Bij kip en kalkoen gaat het iets beter. Hier wordt in 98% en 85% van de gevallen gekozen voor het niveau 2, ‘Stallhaltung plus’, waarbij onder meer ruimte is geboden aan de dieren dan door de wet voorgeschreven.

Het label heeft in totaal 4 niveaus. Niveau 3 garandeert nog meer ruimte en ook buitenklimaat. Niveau 4 garandeert tevens uitloop naar buiten. Ook biologisch vlees valt onder niveau 4.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin