Doorgaan naar artikel

JBS neemt Australische varkensproducent Rivalea over

Foto: AFP premium

Foto: AFP

JBS S.A., het grootste vleesverwerkende bedrijf ter wereld, neemt de Australische varkensproducent Rivalea over. Voor de overname is een bedrag van € 122 miljoen betaald.

Rivalea bestaat uit Rivalea Holdings Pty Ltd. en Oxdale Dairy Enterprise Pty Ltd. en was eigendom van voedingsmiddelenbedrijf QAF Ltd. Met een uitgebreide productlijn in verschillende categorieën en verticaal geïntegreerd, is Rivalea marktleider in het fokken en verwerken van varkens in Australië. Het bedrijf is goed voor 26% van de varkens die in dat land worden verwerkt.

Productdiversificatie in Australië

De overname van Rivalea stelt JBS in staat om zijn productdiversificatie in Australië te vergroten, de volumes van producten met toegevoegde waarde die varkensvlees gebruiken binnen de Primo-activiteiten te verhogen en nieuwe kansen te creëren voor de binnenlandse en exportverkoop van varkensvlees.

Primo Foods

Primo Foods is in Australië de grootste producent van ham, spek en verwerkte vleeswaren als salami en peperoni. Het bedrijf verkoopt bekende Australische consumentenmerken zoals Riverview Farms, Family Chef en St. Bernard’s en heeft een jaaromzet van € 280 miljoen. Primo werd door JBS (JBSS3) in 2014 voor ruim € 1 miljard overgenomen.

Beheer
WP Admin