JBS wil volledige eigenaar Pilgrim’s Pride worden

16-08-2021 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Braziliaanse slachterij JBS wil de volledige eigenaar van de Amerikaanse pluimveeslachterij Pilgrim’s Pride worden. JBS heeft al ongeveer 80% van de aandelen in handen en wil de overige aandelen, die op de beurs worden verhandeld, overnemen.

Volgens JBS kan de overname van de resterende aandelen de bedrijfsstructuur van de onderneming vereenvoudigen ‘en de toekomstige strategische flexibiliteit vergroten om te groeien’, aldus JBS.

Actief in Europa

Naast de Amerikaanse activiteiten is Pilgrim’s Pride ook actief in Europa. Dit jaar kocht het nog de vlees- en maaltijdactiviteiten van de Ierse Kerry Group. Het kocht al eerder het Britse varkensvleesbedrijf Tulip van Danish Crown en het is ook eigenaar van de grote Noord-Ierse pluimveeverwerker Moy park.

Het Braziliaanse vleesconcern nam een meerderheidsaandeel van 64% in 2009. In de jaren daarna werd dat opgebouwd tot 80%. Volgens JBS heeft dat het bedrijf in staat gesteld zijn portfolio voor pluimvee in de VS uit te bouwen.

De aankondiging volgt kort op de bekendmaking van de overname van de Amerikaanse pluimveeslachterij Sanderson Farms door Cargill en Continental Grain. De overnames vinden plaats in een Amerikaanse markt waar de vraag naar kip ieder jaar toeneemt.

Waarde aandeel stijgt

JBS wil de aandelen overnemen voor een bedrag van $ 26,50 per aandeel. De koers bewoog na de bekendmaking echter boven de $ 27 per aandeel, wat aantoont dat beleggers denken dat de uitkoopprijs nog omhoog kan. De overname moet nog goedgekeurd worden door een speciaal comité van bestuurders en aandeelhouders met stemrecht.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Kloosterman


Beheer