Doorgaan naar artikel

Jongrosékalveren eindelijk wat duurder

Foto: Koos Groenewold premium

Foto: Koos Groenewold

De prijzen voor jongrosékalveren stijgen met 3 cent naar € 5,03 per kilo geslacht gewicht. Oudrosékalveren blijven gelijk op € 4,88 per kilo.

Daarmee is bij de jongrosés een einde gekomen aan een lange periode met stabiele prijzen die afgelopen voorjaar al begon. De oudrosés zijn in de zomer wel wat in prijs gestegen. Die markt heeft last van een groot aanbod oudere runderen.

Prijsverhoging bij jongrosés

De prijsverhoging bij de jongrosés hing al een paar weken in de lucht en is deels gebaseerd op de verwachting dat de vleesafzet de komende weken aantrekt. Ook zijn er niks te veel kalveren. Ondanks de hogere prijs is er geen overtuigend sentiment in de markt dat prijzen de komende weken doortrekken. Daarvoor zijn er te veel onzekerheden rondom afzet en prijsvorming van kalfsvlees en het aanbod van kalveren.

Starters

Starters noteren stabiel op € 370 per kalf. Voor passende koppels voor jongrosés liggen prijzen € 15 tot € 20 boven deze prijs. Het verschil tussen courante en minder courante koppels is steeds beter voelbaar, ook in de prijsniveaus. Export van starters ligt op een wat lager pitje maar de verwachting is dat deze de komende tijd aantrekt.

Prognose: stabiele prijzen rosékalveren en starters

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin