Jongrosés zakken 5 cent in prijs

Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Er is nauwelijks handel in rosékalfsvlees. Het te grote aanbod van blankvleeskalveren heeft ook zijn weerslag op de situatie bij de jongrosékalveren.

Slachterijen zijn continue aan het puzzelen om de dieren geslacht te krijgen. Het wordt echter steeds lastiger om die puzzel kloppend te krijgen, doordat vraag en aanbod uit elkaar lopen. De prijzen voor jongrosés zakken 5 cent per kilo en komen uit op € 3,25 topt € 3,30 per kilo geslacht gewicht.

Corona slaat toe

Daarbij is het coronavirus nog steeds niet uitgebannen, zoals nu de ESA in Apeldoorn aan den lijve ondervindt. De slachterij is stilgelegd en tot nader order wordt er niet meer geslacht. Voor oudrosés is de situatie iets minder nijpend en hebben kalverhouders wat meer speling met hun dieren op de uitblijvende vraag. De prijzen blijven op het niveau van € 3,25 tot € 3,30. Nuchtere kalveren blijven in prijs stijgen door een krap aanbod. Dat is nu ook al te merken in de prijzen van starters. Deze dieren stijgen € 5 in prijs. De Boerderijnotering komt hiermee op € 240 per dier.

Prognose: rosékalveren onder druk, starters duurder.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.