Doorgaan naar artikel

Jos Havekotte: ‘Stoofvlees kunnen vervangen is heilige graal’

In deze vierde aflevering met Havekotte praten we over het ontwikkelen van plantaardig stoofvlees.

Geüpdatet op:
Video
Food

Het ontwikkelen van vleesvervangers die precies lijken op vlees, daar houdt innovatiemanager Jos Havekotte zich mee bezig.

Zijn grootste trots zijn de vegan stoofstukjes, die volgens hem bijna niet van het origineel te onderscheiden zijn. “We gebruiken hiervoor een nieuwe technologie waarmee we echt de structuren van stoofvlees krijgen”, zegt Havekotte.

Plantaardig stoofvlees

In deze videoreeks duiken we de keuken in met Jos Havekotte en lichten we elke week een onderwerp toe binnen de eiwittransitie. In deze vierde aflevering praten we over het ontwikkelen van plantaardig stoofvlees. Havekotte vertelt over het belang van mondgevoel en structuur bij vegan stoofvlees en de grondstoffen waar hij mee werkt.

Bekijk meer F&A Updates en reportages via Foodagribusiness/video

.

Snel delen

Image
Iris Hofman

Audiovisueel redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin