Skip to content

Jos Hugense verlaat Meatless na bijna twintig jaar

Hugense verlaat Meatless om zich te richten op zijn privéleven.

Jos Hugense

Jos Hugense stopt als directeur van Meatless. Foto: Beneo

De oprichter en directeur van vleesvervangerproducent Meatless, Jos Hugense, vertrekt. Zijn functie wordt overgenomen door Niels E. Hower, de huidige directeur van de plantaardige eiwittak van Beneo.

Hugense verlaat Meatless om zich te richten op zijn privéleven. In 2023 werd Hower aangenomen door Beneo, een dochterbedrijf van Südsucker dat zich richt op het leveren van plantaardige functionele ingrediënten voor food, feed en pharma. Toen is Hower benoemd tot General Manager van Meatless om een soepele overgang te garanderen, laat het bedrijf weten. In 2022 nam het Duitse bedrijf Meatless over.

Hower: “We nemen afscheid van een bekwame ondernemer. Als oprichter van Meatless is Jos vanaf het begin integraal betrokken geweest bij de ontwikkeling en realisatie van Meatless als product en bedrijf. Zijn gedrevenheid en passie zijn voor mij de afgelopen twaalf maanden zeer inspirerend geweest. Wij respecteren zijn wens om meer tijd te besteden aan nieuwe activiteiten buiten de voedingsmiddelenindustrie en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.” Hugense blijft aan Meatless verbonden als adviseur.

Texturatenproducent

In 2005 is Meatless opgericht door Hugense, die daarvoor een vleesverwerkend bedrijf had. Meatless ontwikkelde een manier om grondstoffen te textureren. Die texturaten worden gebruikt in vlees- en visvervangers. Het bedrijf heeft een productielocatie in Goes die sinds de overname door Beneo ‘aanzienlijk’ meer productiecapaciteit heeft.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin