Jumbo breidt assortiment vegan kaas uit met merk Max&Bien

13-09 | |
De vegan kaasvervangers komen in drie verschillende soorten smaken in de Jumbo supermarkten. - Foto: Max&Bien
De vegan kaasvervangers komen in drie verschillende soorten smaken in de Jumbo supermarkten. - Foto: Max&Bien

Het Nederlandse vegan kaasmerk Max&Bien introduceert vanaf deze week zijn plantaardige kaasvervangers in Jumbo-supermarkten.

De kaaspunten van 110 gram komen te liggen in het vers-schap met reguliere buitenlandse kazen. Daarmee is het het eerste merk van kaasvervangers dat in dit schap komt te liggen. De producten zullen vanaf 3 oktober worden verkocht bij een groot aantal Jumbo-vestigingen en via het online verkoopkanaal.

Plantaardige alternatieven voor borrelplank

“Je ziet dat de wereld verandert. Wij zijn echte kaasliefhebbers, maar ook wij willen steeds vaker plantaardig eten. Dus we móésten we wel op zoek naar lekkere smaakvolle alternatieven voor op de kaasplank’, aldus Jobien Groen, een van de oprichters van Max&Bien. “Met onze kazen willen we het mensen makkelijker maken om voor een plantaardige optie te kiezen bij de borrel.” De producten die bij de Jumbo komen te liggen hebben de smaken komijn, truffel en kruiden & knoflook.

Plantaardige kaaswielen en kaasfondue

Max&Bien werd in 2018 opgericht en gebruikt ambachtelijke methodes voor het maken van kaas en past die toe op noten, havermout en rijst. In het assortiment zitten kaasvervangers voor retail en horeca, waaronder kaaswielen op basis van gefermenteerde rijst, een plantaardige kaas die lijkt op geitenkaas op basis van gefermenteerde havermout en een kaasfondue op basis van noten en aardappel.

Max&Bien ging onlangs een samenwerking aan met kaashandel Vandersterre, een grote speler in de kaaswereld.

Lees ook: Ontwikkelingen in plantaardige kaas gaan hard

Kloosterman


Beheer