Skip to content

Jumbo en Coop claimen tientallen miljoenen van Sligro

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Een Emté-winkel in Veghel. Intussen zijn alle Emté-winkels omgevormd naar een Jumbo- of Coop-supermarkt. - Foto: ANP

Een Emté-winkel in Veghel. Intussen zijn alle Emté-winkels omgevormd naar een Jumbo- of Coop-supermarkt. - Foto: ANP

Supermarktketens Jumbo en Coop claimen zeker € 83 miljoen van groothandelsbedrijf Sligro vanwege vermeende misstanden bij de aan- en verkoop van de Emté-winkels. Volgens de supers heeft Sligro de financiële cijfers van Emté te positief voorgesteld toen zij de 130 filialen overnamen.

Sligro heeft inmiddels een dagvaarding ontvangen. De beursgenoteerde onderneming meldt dat daaruit blijkt dat Jumbo en Coop voorbijgaan aan het bedrag van € 22 miljoen dat bij de verkoop van Emté was afgesproken als maximale aansprakelijkheid.

De supers stellen forse schade te hebben geleden omdat toenmalig eigenaar Sligro geen eerlijk beeld zou hebben gegeven van de financiële situatie bij mté toen zij in 2018 overeenstemming bereikten over de aankoop van de vestigingen van die keten. De kwestie speelt al een tijdje. Onlangs bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat de supers getuigen onder ede mogen horen.

Geen aanleiding voor vergoeding

Sligro verwerpt de verwijten en zegt de verdere juridische procedure met veel vertrouwen tegemoet te zien. Er zou geen aanleiding zijn voor een compensatie, ook niet voor een vergoeding tot € 22 miljoen. Naar verwachting wordt de zaak in de tweede helft van dit jaar inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Amsterdam.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin