Skip to content

Jumbo is ‘op weg naar recordomzet’

Foto: ANP - Foto: ROB ENGELAAR

Foto: ANP

Supermarktketen Jumbo stevent dit jaar af op een recordomzet van € 8,5 miljard. Dat heeft financieel topman Ton van Veen gezegd in gesprek met het AD.

“In 2021 bestaat ons bedrijf 100 jaar, ons streven is om dat jaar een omzet van € 10 miljard te halen. Als de huidige groei doorzet, gaan we dat halen,” zei Van Veen.

Jumbo opende onlangs zijn eerste winkel in België. Het is volgens Van Veen de bedoeling om bij de zuiderburen in vijf jaar ongeveer honderd filialen te openen. “De omzet van de eerste week overtreft onze stoutste verwachtingen en ligt maar liefst 50% hoger dan we dachten.”

Uitbreiding van Jumbo City

De bestuurder vindt het ten overstaan van het AD nog te vroeg om verder in te gaan op de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Jumbo en HEMA. Wel zegt hij dat vol wordt ingezet op de uitbreiding van het aantal Jumbo City‘s. “City is onze jongste formule, we hebben er nu zeven en willen op termijn doorgroeien naar circa honderd van deze winkels.”

Van Veen is niet bang dat de markt voor kleine stadswinkels snel verzadigd raakt. “De bevolking groeit nog steeds en zeker in binnensteden is behoefte aan winkels waar je snel een broodje of een verse maaltijd kunt kopen. Met de verse producten van La Place hebben we ook echt wat te bieden.”

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin