Jumbo-topman treedt voorlopig terug

23-09 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Frits van Eerd treedt voorlopig terug als algemeen directeur van Jumbo. Dat maakte de supermarkt vrijdag bekend.

Na overleg met zijn familie en de raad van commissarissen van het bedrijf, heeft Van Eerd besloten zijn taken tijdelijk neer te leggen.

Binnenkort zal Jumbo meer bekendmaken over de consequenties hiervan voor de aansturing van de supermarktketen. Tot die tijd wordt de dagelijkse bedrijfsvoering overgenomen door het directieteam. In de verklaring over het terugtreden van Van Eerd schrijft de supermarkt: “Dit is in het belang van Jumbo en maakt het ook mogelijk voor Frits om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie.”

Verdacht van witwassen

Van Eerd is verdachte in een grootschalige witwaszaak en zat vijf dagen vast. Inmiddels is de topman weer vrijgelaten. Op 13 september deed de FIOD invallen op verschillende plekken in Nederland, waaronder de woning van Van Eerd. Ook zou er een inval zijn gedaan bij het hoofdkantoor van Jumbo. De supermarkt maakte toen bekend dat het onderzoek van de FIOD zich niet richt op de supermarktketen. Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross, aldus het OM. In totaal zijn negen mensen aangehouden.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer