Skip to content

Jumbo vervangt gelatine in gebak door plantaardig alternatief

Het kostte de supermarkt anderhalf jaar om alle gebakssoorten te voorzien van plantaardige alternatieven voor gelatine.

Updated on:
Nieuws
Retail
Afbeelding

De tompoezen, het populairste gebak van de supermarkt, zijn nu ook vegetarisch, Foto: Canva

Supermarkt Jumbo heeft alle gelatine in het vers gebakassortiment vervangen door een plantaardig alternatief. Hiermee is de supermarkt de eerste die een dergelijke stap neemt.

Het kostte de supermarkt anderhalf jaar om alle gebakssoorten te voorzien van plantaardige alternatieven voor gelatine. Als laatste zijn de tompoezen nu ook vegetarisch, het populairste gebak van de supermarkt. Naar eigen zeggen reduceert Jumbo 13.000 kilo gelatine per jaar met deze stap. De gelatine is op verschillende manieren vervangen in de recepturen. In de tompoezen zijn bijvoorbeeld alginaat en gellangom gebruikt om de functie van gelatine te vervangen.  

Supermarkten Plus en Albert Heijn hebben nog wel gebakssoorten in het assortiment met rundergelatine.

Jumbo profileert met eiwittransitie

Jumbo zet zich de laatste jaren steeds meer in voor de eiwittransitie. In oktober 2023 verhoogde de supermarkt de plantaardige ambitie en profileert zich daar sindsdien mee. In 2030 wil de supermarkt dat 60% van alle verkochte eiwitten plantaardig zijn. Op verschillende vlakken zet de supermarkt in op het vergroten van het plantaardig aanbod en daarin heeft het vers gebakassortiment ook een aandeel. Andere stappen van Jumbo zijn bijvoorbeeld het stoppen van kortingsacties op vlees en het verlagen van de prijzen van vleesvervangers.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin