Jungle haalt € 42 miljoen op voor verticale tuinderijen

23-03-2021 | |
Foto: AFP
Foto: AFP

Het Franse Jungle heeft bij investeerders € 42 miljoen opgehaald om drie verticale boerderijen te bouwen, maar ook om bestaande schulden af te lossen.

Jungle wil in de nieuwe vestigingen kruiden, sla, andere kleine gewassen en ook bloemen voor de parfumindustrie verbouwen.

10 miljoen gewassen op 5.500 vierkante meter

Het in 2016 opgerichte Jungle heeft na een pilot in Portugal een eerste verticale boerderij van 200 vierkante meter in Frankrijk opgezet in een industriehangar. Daar zijn vorig jaar 50.000 planten geoogst met een omzet van € 70.000. Het bedrijf wil de productie volgend jaar opvoeren naar 10 miljoen gewassen op 5.500 vierkante meter. Die producten zijn bestemd voor Parijs en de directe omgeving. In 2022 moet de bouw starten van een tweede locatie in het westen van het land.

Samenwerking met supermarkten

Jungle werkt daarnaast aan het opbouwen van relaties met de grote supermarkten. In oktober heeft het een contract kunnen sluiten met de Franse keten Monoprix voor het opzetten van mini-versies van de verticale boerderijen in de winkels zelf. Inmiddels zijn die te vinden in zes Parijse filialen van Monoprix. De laatste hand wordt nu gelegd aan een soortgelijke samenwerking met de grotere keten Intermarché.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer