Doorgaan naar artikel

​Just Eat Takeaway registreert minder bestellingen, maar is positief

Just Eat Takeaway ziet het aantal bestellingen in het eerste kwartaal van 2023 teruglopen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Just Eat Takeaway minder bestellingen premium

In begin 2022 verwerkte Just Eat Takeaway 263,5 miljoen bestellingen. Dit jaar daalde het aantal bestellingen met 14% naar 227,8 miljoen. Foto: Canva

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway ziet het aantal bestellingen in het eerste kwartaal van 2023 teruglopen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Toch is het bedrijf positief en schroeft het de winstverwachting op. In begin 2022 verwerkte Just Eat Takeaway 263,5 miljoen bestellingen. Dit jaar daalde het aantal bestellingen met 14% naar 227,8 miljoen. Toch is CEO Jitse Groen niet ontevreden met het resultaat van het bedrijf. Hij wijst erop dat in het eerste kwartaal van vorig jaar nog sprake was van een lockdown, waar het bedrijf van profiteerde. In het eerste kwartaal van vorig jaar verwerkte het bedrijf de meeste bestellingen van het gehele jaar. In Noord-Europa daalde het aantal bestellingen het minst (-10%) en in Zuid-Europa juist het hardst (-18%).

Just Eat Takeaway niet ontevreden

Dat de Brits-Nederlandse maaltijdbezorger niet ontevreden is, blijkt ook uit de opgehoogde winstverwachting. Over heel 2023 verwacht het bedrijf een aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijven (ebitda) van € 275 miljoen in plaats van € 250 miljoen. Just Eat Takeaway verwacht dat midden 2024 de vrije kasstroom positief zal zijn.

Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat het € 150 miljoen aan eigen aandelen gaat terugkopen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin