Just Eat Takeaway verkoopt belang en wordt kwart meer waard

19-08 | |
Just Eat Takeaway had eerder al laten weten van zijn aandelen in het Zuid-Amerikaanse iFood af te willen. Foto: ANP
Just Eat Takeaway had eerder al laten weten van zijn aandelen in het Zuid-Amerikaanse iFood af te willen. Foto: ANP

Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood verkocht.

Het verkoopt zijn belang van 33% aan tech-investeerder Prosus voor een bedrag van € 1,5 miljard in contanten. Mogelijk komt daar bij goed presteren nog maximaal € 300 miljoen bij. Het bezorgbedrijf zal het geld gebruiken om schulden af te lossen en de balans te versterken.

Voor een lager bedrag verkocht

Just Eat Takeaway had eerder al laten weten van zijn aandelen in het Zuid-Amerikaanse bedrijf af te willen. Daar moest dan echter wel een juist bedrag tegenover staan. Eerder sloeg het een bod van € 2,3 miljard nog af. Nieuwe biedingen bleven echter uit, waardoor het bedrijf nu akkoord is gegaan met een lagere prijs. Het lijkt beleggers in ieder geval niet veel uit te maken dat het belang nu voor een lager bedrag verkocht is. Vrijdagochtend werd Just East ruim een kwart meer waard op de Amsterdamse beurs. Investeerders reageerden enthousiast op het overnamenieuws.

Verkoop van Grubhub

Het bezorgbedrijf liet ook weten te blijven werken aan een gedeeltelijke of volledige verkoop van het Amerikaanse dochterbedrijf Grubhub. In het afgelopen kwartaal schreef het nog € 3 miljard af op het dochterbedrijf. Grubhub werd vorig jaar overgenomen voor een bedrag van zo’n € 6,5 miljard. Aandeelhouders waren vanaf het begin niet blij met de overname. Door ontevredenheid bij aandeelhouders daalde de koers sinds de start van 2022 al zo’n 65%.

Kloosterman


Beheer