Doorgaan naar artikel

Just Eat Takeaway wil boodschappen bezorgen

Just Eat Takeaway is van plan om binnen korte tijd stappen te zetten op de Europese markt.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Het Nederlandse-Britse Just Eat Takeaway wil ‘heel groot’ worden in het bezorgen van boodschappen, zegt CEO Jitse Groen.

Just Eat Takeaway is van plan om binnen korte tijd stappen te zetten op de Europese markt van boodschappenbezorging, dat meldt persbureau Reuters. Daarmee gaat de maaltijdbezorger de directe concurrentie aan met supermarkten en flitsbezorgers, zoals Gorillas en Flink. Hoewel de concurrentiestrijd op de maaltijdbezorgingsmarkt nog volop in gang is, wil het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl al een nieuwe markt aanboren. Hoe de maaltijdbezorger dit gaat doen en welke samenwerkingen daarvoor nodig zijn, is niet bekendgemaakt. Groen meldt dit op de Morgan Stanley Tech Media en Telecom conferentie in San Francisco.

Grootste in VS

Ook wordt de strijd om de Amerikaanse markt nog niet gestaakt. Just Eat Takeaway werd onder druk gezet om het net overgenomen Grubhub te verkopen door aandeelhouder Cat Rock Capital Management. Groen geeft aan Grubhub zeker niet te willen verkopen en voorlopig naar alle mogelijkheden te kijken om groter te worden. Op diezelfde conferentie geeft Just Eat Takeaway aan niet bang te zijn voor nieuwkomer op de Europese markt: DoorDash. Dat bedrijf is nu nog de grootste op de Amerikaanse markt en wil ook een rol gaan spelen in Europa, waar Just Eat Takeaway juist de grootste is.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin