Doorgaan naar artikel

Just Eat Takeway blijft groeien

Foto: ANP

Foto: ANP

Maaltijdbezorgingsbedrijf Just Eat Takeaway is in het derde kwartaal verder gegroeid.

Het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl verwerkte een kwart meer bestellingen voor restaurants ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die groei was wel minder groot dan in de afgelopen kwartalen.

Just Eat Takeaway hard gegroeid

“Onze groei is in het derde kwartaal van 2021 sterk gebleven, ook nu het grootste deel van de wereld terugkeert naar het leven van voor de coronapandemie”, zegt topman Jitse Groen in een toelichting op de cijferupdate. Sinds de uitbraak van het coronavirus is het bedrijf hard gegroeid. In veel landen moest de horeca vanwege het virus noodgedwongen de deuren gesloten houden, waardoor veel meer maaltijden werden besteld.

In het Verenigd Koninkrijk steeg het aantal bestellingen het hardst, met meer dan 50% ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. In Duitsland was sprake van een groei van 35%. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 16%.

Waarde van de orders: € 6,8 miljard

Wereldwijd steeg het aantal bestellingen bij Just Eat Takeaway met een kwart. De waarde van de orders steeg tot € 6,8 miljard, wat neerkomt op een plus van 23% in vergelijking met een jaar eerder. Just Eat Takeaway heeft eerder dit jaar de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub afgerond. De onderneming heeft geen nieuwe cijfers over de winst naar buiten gebracht.

Snel delen

Image
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin