Skip to content

Just Eat zet 1.700 Britse bezorgers aan de kant

Just Eat gaat 1.700 vaste banen voor bezorgers in het Verenigd Koninkrijk schrappen.

Just Eat bezorgers

Het aantal bezorgers in het Verenigd Koninkrijk was al teruggelopen van meer dan 3.000 tijdens de pandemie naar 1.700. Foto: ANP

Just Eat gaat 1.700 vaste banen voor bezorgers in het Verenigd Koninkrijk schrappen.

Het bezorgbedrijf gaat weer over op ZZP’ers voor de koeriersdiensten. Daarnaast gaan er 170 mensen op het hoofdkantoor in Londen uit.

De Nederlandse onderneming boekte vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 10% minder bestellingen dan in het grotendeels door corona bepaalde 2021. De groep als geheel leed een verlies van € 5,7 miljard. Het aantal bezorgers in het Verenigd Koninkrijk was al teruggelopen van meer dan 3.000 tijdens de pandemie naar 1.700. De Britse ingreep betekent dat Just Eat het in 2020 ingevoerde model met bezorgers in loondienst weer opgeeft en teruggaat naar werken met ZZP’ers, ook bekend als de gig-economie.

Bezorgdiensten vereenvoudigen

Een woordvoerder voor de Britse tak stelt: “Just Eat UK gaat reorganiseren en zijn bezorgdiensten vereenvoudigen als onderdeel van het doel om de efficiëntie te verbeteren. In dat kader is voorgesteld om het werknemersmodel voor bezorgers, dat een klein deel uitmaakt van de totale bezorgdiensten, op te geven. Dat heeft geen gevolgen voor de dienstverlening aan klanten.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin