Kaasactiviteiten Vika weer in Nederlandse handen

18-05-2020 | |
St. Paul ziet de verwerving van deze activiteiten als een mooie aanvulling op de eigen portefeuille. Foto: Canva
St. Paul ziet de verwerving van deze activiteiten als een mooie aanvulling op de eigen portefeuille. Foto: Canva

St. Paul Group neemt de gedroogde- en gerasptekaasactiviteiten over van het Zwitserse Givaudan. Dit hebben beide partijen bekendgemaakt.

Met de transactie, die op 12 mei is afgerond, komen de gedroogde- en gerasptekaasactiviteiten van Givaudan – met vorig jaar een omzet van € 13,5 miljoen – weer terug in Nederlandse handen. Het Zwitserse geur- en smaakstoffenconcern nam in 2017 namelijk Vika Food Ingrediënts over van de Mijwo Group (gebroeders Zijerveld). De kaasactiviteiten kocht Givaudan in wezen erbij. De aankoop was omwille van de ingrediëntenbusiness van Vika. St. Paul ziet de verwerving van deze activiteiten als een mooie aanvulling op de eigen portefeuille. Bovendien komen hiermee activiteiten terug in eigen huis die St. Paul zelf ooit heeft ontwikkeld, zegt CEO Dieter Kuijl.

Familiebedrijf

St. Paul is een familiebedrijf met een jaaromzet van zo’n € 50 miljoen. Het is een belangrijke leverancier van kaasproducten aan de voedingsindustrie. Het betreft zowel kaas op melkbasis, als analoog en vegetarisch product. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft vestigingen in België en Nederland.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur


Beheer