Doorgaan naar artikel

Kaasbedrijf Savencia houdt omzet en winst op peil

Foto: AFP

Foto: AFP

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst geboekt van € 27 miljoen. Dat is even veel als in dezelfde periode in 2019.

De omzet bleef met ruim € 2,4 miljard eveneens op nagenoeg hetzelfde peil. Savencia zag bovendien kans de schuldenlast met € 120 miljoen af te bouwen naar € 536 miljoen.

Coronabeperkingen

Bij Savencia, fabrikant van onder meer Caprice des Dieux, Tartare en Elle & Vire slagroom, werd het wegvallen van de afzet van kaas aan de horeca voldoende gecompenseerd door hogere verkopen in winkels door het toegenomen thuiskoken. Bij room en andere zuivel was dat echter maar gedeeltelijk het geval. Wel heeft Savencia veel kosten moeten maken om tijdens de coronabeperkingen door te draaien.

Aanbod aanpassen

Het Franse bedrijf waagt zich niet aan voorspellingen voor heel 2020, gezien de aanhoudende corona-epidemie en de daardoor veroorzaakte onzekerheid. Ook vreest de kaasfabrikant dat de economische crisis gevolgen gaat hebben voor de verkopen. Wel probeert Savencia het aanbod steeds zo snel en veel mogelijk aan te passen aan de veranderende vraag. Het bedrijf deelt verder mee dat het ter stimulering van de werkgelegenheid 500 jongeren een stageplaats heeft aangeboden.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin