Doorgaan naar artikel

Kaasbedrijf Savencia voorop in koersstijgingen

De aanvoerder van de agri- en foodbedrijven met een koersstijging is Savencia, een Franse kaasmaker. Foto: Canva

De aanvoerder van de agri- en foodbedrijven met een koersstijging is Savencia, een Franse kaasmaker. Foto: Canva

De beursgenoteerde agri- en foodbedrijven die Food&Agribusiness volgt, deden het afgelopen twee weken duidelijk beter dan bedrijven in de AEX-index.

De Food&Agribusiness-index steeg met 2,6%, terwijl de AEX-index met 3,6% daalde. De aanvoerder van de agri- en foodbedrijven met een koersstijging is Savencia, een Franse kaasmaker. De aandelenwaarde steeg met 11,3%. Vorige week publiceerde het bedrijf jaarresultaten. Daaruit bleek dat de omzet 3,1% hoger was dan een jaar eerder, en de omzet voor kaasproducten 9,4% hoger was. Overige zuivelproducten zagen een omzetdaling van 4,8%. De operationele winst ging 10% omhoog.

Savencia wil zich in 2021 ‘voortdurend aanpassen aan de veranderingen in zijn omgeving en de verwachtingen van de consument, zoals momenteel voor plantaardige producten’. Redenen voor beleggers om aandelen Savencia te kopen.

Lamb Weston

Ook de Amerikaanse fabrikant van bevroren aardappelproducten Lamb Weston deed het goed op de beurs. De koers ging 9,9% omhoog. De beurskoers van het bedrijf, dat in Europa actief is in de joint venture Lamb Weston/Meijer, bereikte vorige week de gemiddelde richtprijs van financieel analisten. Daarna steeg de koers nog verder door naar een niveau dat meer dan een jaar niet was gehaald. Volgende maand komt het bedrijf met kwartaalresultaten, waarna zal blijken of beleggers nog steeds positief zijn over de prestaties.

K+S

De koers van kali- en zoutbedrijf K+S is weer aan het opkrabbelen na een duikvlucht halverwege februari. Toen werd bekend dat de Duitse toezichthouder op financiële markten de boeken van het concern onderzoekt. Afgelopen twee weken steeg de koers weer met 9,7% en keerde de rust onder beleggers weer terug.

Bayer

De grootste daler was Bayer, dat zijn beurskoers in twee weken met 4,3% zag dalen. Het chemiebedrijf presenteerde eind februari de jaarcijfers wat resulteerde in de koersdaling. De omzet bleef ongeveer gelijk, maar het nettoresultaat daalde tot -€ 10,5 miljard. Het negatieve resultaat werd met name veroorzaakt door de prestaties in de agrarische tak.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin