Kalveren stijgen € 5 in Purmerend

06-04 | |
De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Fotostudio Wick Natzijl
De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Fotostudio Wick Natzijl

In Purmerend werden 470 kalveren aangevoerd. De prijzen zijn over de gehele linie met € 5 gestegen.

Een rustige start van de kalverhandel de week na Pasen. In Purmerend werden 470 kalveren aangevoerd. Dat zijn 22 dieren meer dan op de marktdag een week eerder. De prijzen zijn over de gehele linie met € 5 gestegen. Een stierkalf van extra kwaliteit noteert nu € 65 tot € 75 per dier. Een zwaar Belgische Blauwe komt uit op € 210 tot € 230.

Correctie in Leeuwarden

Vorige week bleef de notering op de veemarkt in Leeuwarden gelijk, maar werd er bij een aantal kwaliteiten toch met € 10 tot € 20 verhoogd. Deze correctie was volgens de noteringscommissie nodig om de prijzen marktconform te houden. Een aantal weken was de prijs niet verhoogd, maar werden de dieren wel duurder verkocht.

Vee&Logistiek hield zijn prijzen afgelopen weken op hetzelfde niveau. In Duitsland is er afgelopen week nog iets bij de kalverprijzen opgekomen. Voor deze week wordt er weinig reuring verwacht. Aan de aankoopkant begint het zo langzamerhand wel weer te knijpen. Blankvleeskalveren staan onder prijsdruk en werden vorige week een paar cent goedkoper genoteerd. Dat lijkt de komende weken ook het geval te zijn.

Ook bij rosékalveren staan de prijzen onder druk door onder andere de gevolgen van de TVL-regeling. Dat biedt de kalversector weinig perspectief. Een dalende prijs voor de nuchtere kalveren lijkt erg voor de hand te liggen.

Prognose: Voorlopig stabiele prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.