Kalveren weer iets goedkoper

28-06 | |
De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl
De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl

De noteringen voor de kalveren zetten ook deze week nog een stap naar beneden. Na twee weken van flinke prijsverlagingen zijn de scherpe randjes er wat af.

Na twee weken geen notering af te hebben gegeven, komt veemarkt Purmerend deze week wel weer met een weergave van de prijzen voor nuchtere kalveren. Over de gehele linie geeft de veemarkt een verlaging van € 15 af. Een zwartbont kalf staat maximaal genoteerd op € 140. Belgische blauwe stierkalveren zijn echter gecorrigeerd in de notering en staan nu op maximaal € 345 per dier. Het aanbod is met 19 dieren gestegen tot 420 stuks.

Prijsdruk neemt af

Vanuit integraties is de druk op de prijzen afgevlakt. Naast dat voor de nuchtere kalveren de voor hun gehoopte prijsdaling van in totaal € 30 tot € 40 deze maand gehaald wordt, zijn de voerkosten ook nog eens gedaald. Het lijkt erop dat het prijsniveau voor blankvleeskalveren vastgehouden kan worden, zodat er aan alle kanten iets meer lucht komt.

Blijft staan dat de opbrengst van de kalveren die nu worden opgelegd, doorgaans wat minder zijn dan in de weken voor de feestdagen in december. In de komende week dalen noteringen nog met zeker € 10, maar het aanbod van nuchtere kalveren blijft nog terughoudend. Dat zou in de komende weken voor een stabiele prijssituatie kunnen zorgen.

Prognose: Noteringen kalveren zakken verder.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer