Kalvermarkt ongeschonden door moeilijke periode

24-02 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De markt van blankvleeskalveren is ongeschonden door de moeilijke februarimaand gerold. Daardoor blijven prijzen gemakkelijk stabiel op een niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Dat de noteringen in deze maand stevig in het zadel konden blijven wordt in de markt als een positief gegeven gezien. Traditioneel is februari immers een lastige maand.

Geen concessie voor prijs

Volgens vleesverkopers is er geen enkele reden om prijsconcessies te doen. Dat geldt voor zowel het voorvlees, achtervlees als de bijproducten. Dat artikelen door de jonge slachtleeftijden wat lichter of kleiner zijn, wordt zonder commentaar door de markt geaccepteerd. In een overschotmarkt zou dat lastiger zijn. Prijzen kunnen de komende weken moeiteloos op dit niveau blijven. Met het voorjaar in aantocht zal de uitdaging zijn om de prijzen verder te verhogen. Er ligt vast ergens een prijsplafond tot waar prijzen kunnen stijgen; waar dat ligt zal moeten blijken. Een prettige bijkomstigheid voor de kalversector als geheel is dat de kostprijs inmiddels een stuk is gedaald.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer