Doorgaan naar artikel

Kalverprijzen raken verder in het slop

Nuchter kalf. - Foto: Mark Pasveer

Nuchter kalf. - Foto: Mark Pasveer

De kalvermarkt valt verder terug wat betreft opbrengsten van de nuka’s.

In Purmerend was de aanvoer op de dinsdag na Pasen, 14 april, met een totaal van 450 nuka‘s, waarvan ruim een derde vleesrassen, niet groot, maar ook niet buitengewoon schraal.

Gevoelige tik voor kalverprijzen

De prijzen kregen weer een gevoelige tik. De zwaarste terugval was voor de 50% Belgisch blauwe vaarskalveren, met € 20 voor de zwaarste. Er ging € 15 af voor de stiertjes.

Bij de zwartbonte stiertjes werd € 10 verlaging genoteerd voor de beste kwaliteiten. Zwartbonte vaarzen brengen zo goed als niets op.

Plaatsgebrek

Voor zowel de boer als de veehandel is er weinig aardigheid meer aan. Het wordt met de nuka’s een kwestie van brengen en er wat de prijs betreft maar het beste van hopen.

Plaatsgebrek is het centrale probleem. De melkveehouders, die toch hun koeien willen blijven melken, zitten omhoog met de gestage komst van de kalveren.

Rosévlees moeizaam verkocht

Zelf aanhouden is om meerdere redenen geen optie. Dat is niet alleen een geldkwestie, hun bedrijf is er niet op ingericht.

De inkoper kan de nuchtere kalveren moeilijk kwijt. Doordat de kalfsvleesmarkt op zijn achterste ligt, worden kalveren spaarzaam opgezet.

Rosévlees wordt moeizaam verkocht. Het scheelt dat er momenteel ook minder kalveren worden ingevoerd.

Prognose: prijsdruk.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin