Kassaloze Aldi opent haar deuren in Utrecht

20-07 | |
In het centrum van Utrecht opent Aldi Shop & Go, zonder scanapparaten en kassa's, vandaag haar deuren.
In het centrum van Utrecht opent Aldi Shop & Go, zonder scanapparaten en kassa's, vandaag haar deuren. -Foto: ANP

In het centrum van Utrecht opent Aldi Shop & Go vandaag haar deuren. Dit bijzondere innovatieproject maakt winkelen zonder kassa’s of scanapparaten mogelijk door een systeem van kunstmatige intelligentie. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van het door de klant gekozen product.

Klanten kunnen boodschappen doen na het installeren van een speciale Aldi Shop & Go-app. De boodschappen kunnen tijdens het winkelen direct de tas in en de klant hoeft ook niet meer naar de kassa of moeite te doen met de zelfscan.

Het past binnen onze strategie als discounter om klanten in staat te stellen zo eenvoudig mogelijk hun boodschappen te doen

De app zorgt ervoor dat de producten direct bij het verlaten van de winkel automatisch worden afgerekend met de aan de app te koppelen creditcard. Het scannen van boodschappen is daarmee verleden tijd. Medewerkers blijven wel in de winkel aanwezig: voor het bevoorraden van de schappen, het bakken van vers brood en voor het beantwoorden van vragen.

Jan Oostvogels, CEO Aldi Holding B.V. in Nederland, is enorm trots op de opening van het filiaal. “Het past binnen onze strategie als discounter om klanten in staat te stellen zo eenvoudig mogelijk hun boodschappen te doen. Uit onderzoek weten we dat onze klanten snelle en eenvoudige processen bij de kassa’s waarderen. Onze nieuwe filiaal past daar perfect bij.” De winkel in Utrecht dient als testlocatie waar de nieuwe technologie wordt geoptimaliseerd voor klanten en medewerkers.

Noordzij
Wendy Noordzij Freelance redacteur
Meer over


Beheer