Doorgaan naar artikel

Kaufland betaalt varkenshouders € 3 bonus per varken

Duitse varkenshouders die deelnemen aan het Wertschatze- kwaliteitsvleesprogramma van Kaufland krijgen een extra bonus van € 3 per vleesvarken. Foto: ANP

Duitse varkenshouders die deelnemen aan het Wertschatze- kwaliteitsvleesprogramma van Kaufland krijgen een extra bonus van € 3 per vleesvarken. Foto: ANP

De Duitse supermarktketen Kaufland komt leverancier-varkenshouders tegemoet in de oplopende kosten.

Duitse varkenshouders die deelnemen aan het Wertschatze- kwaliteitsvleesprogramma van Kaufland krijgen een extra bonus van € 3 per vleesvarken. De retailer wil de deelnemers aan het programma tegemoet komen in de stijgende energie-, bedrijfs- en voerkosten.

Kaufland trok knip al eerder

Vorig jaar stelde Kaufland vanwege de slechte marktsituatie al een minimum notering van € 1,40 per kilo in en verhoogde de bonus voor GM)-vrij voer. In december 2020 trok Kauflands moederbedrijf Schwarz Gruppe al € 50 miljoen uit om boeren te ondersteunen bij het opvangen van marktproblemen als gevolg van corona en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

Alleen nog vlees met hoger dierwelzijn

Het Wertschatzprogramma is gericht op dierwelzijn waarvoor alleen varkens volgens het Initiative Tierwohl niveau 3 (ITW3) , vergelijkbaar met Beter Leven 2 sterren, gehouden mogen worden. De varkens hebben 40% meer ruimte dan wettelijk vereist, hebben uitloop, krijgen stro als organisch verrijkingsmateriaal en krijgen GMO-vrij voer. Kaufland besloot vorig jaar alleen nog maar vlees van varkens te verkopen die gehouden werden volgens ITW2 (Beter Leven 1 ster) en ITW3.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin