Doorgaan naar artikel

Kellogg gaat glyfosaat vanaf 2025 verbieden

Geüpdatet op:
Nieuws
Food & Health
Foto: ANP

Foto: ANP

De Amerikaanse fabrikant van ontbijtgranen en Pringles, Kellogg Co, gaat de haar leverende akkerbouwers verbieden om glyfosaat toe te passen. Dat verbod gaat echter pas in in 2025.

Kelloggs bezit zelf geen boerderijen, maar praat al tijden met haar leveranciers over het gebruik van bestrijdingsmiddelen, inclusief vermindering van het gebruik van glyfosaat. Het bedrijf stelt in een publicatie dat glyfosaat één van de meest populaire herbicides is in de Verenigde Staten. Jaarlijks wordt er 110 miljoen kilo gesproeid op meer dan 250 gewassen waarvoor het is toegelaten.

Grenswaarde overschreden

In de afgelopen twee jaar is glyfosaat ook aangetroffen in 43 van de 45 monsters van Kellogg ontbijtgranen die door de Amerikaanse autoriteiten werden getest. In driekwart van die gevallen werd de grenswaarde voor de bescherming van de gezondheid van kinderen overschreden.

Het middel wordt steeds meer in verband gebracht met een aantal schadeclaims wegens kanker en andere gezondheidsproblemen, aldus Kellogg. “We weten dat sommige consumenten vragen stellen over het gebruik van glyfosaat, ook bekend onder de merknaam Roundup, als droogmiddel in met name tarwe en haver. Hoewel deze praktijken in onze ketens niet wijdverbreid zijn, willen we toch glyfosaat uitfaseren op alle belangrijke markten, inclusief de VS.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin