Kellogg voelt afstoten onderdelen in cijfers

06-02-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Producent van ontbijtgranen en snacks Kellogg noteerde over het vierde kwartaal van 2019 een daling in de omzet van 2,8%.

Het bedrijf verkocht vorig jaar enkele onderdelen aan Ferroro en dat merkte het Amerikaanse bedrijf in haar cijfers. Dat blijkt uit de financiële resultaten die het bedrijf donderdag bekendmaakte.

De omzet in het kwartaal daalde naar $ 3,2 miljard. Over het gehele jaar bleef de omzet ongeveer gelijk met $ 13,5 miljard. De winst over het kwartaal steeg van een verlies van $ 84 miljoen naar $ 145 miljoen. Over het gehele jaar daalde de winst van $ 1,3 miljard naar $ 960 miljoen. In april verkocht Kellogg haar koekjes-, fruitsnacks-, hartig deeg-, en ijshoorntjesdivisies voor $ 1,3 miljard om zich te focussen op de ontbijtgranen en snacks.

Voor de lange termijn verwacht Kellogg dat het afstoten van de onderdelen zorgt voor verbetering van de focus, winstgevendheid en groei van het bedrijf.

In Europa steeg in het vierde kwartaal de netto-omzet met 3%, vooral veroorzaakt door groei in snacks. Vooral het chipsmerk Pringles maakte een groei door. De omzet van ontbijtgranen stabiliseerde.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Kellogg en andere bedrijven in de beursindex op Foodagribusiness.nl/markt

Kloosterman
Meer over


Beheer