Doorgaan naar artikel

Kellogg’s doopt internationale tak om tot Kellanova

Kellogg’s maakt de nieuwe namen voor de twee nieuwe afsplitsingen van het bedrijf bekend.

Kellanova premium

Nieuwe beeldmerk van Kellogg's internationale tak. Foto: Kellogg Company

Kellogg’s maakt de nieuwe namen voor de twee nieuwe afsplitsingen van het bedrijf bekend.

Het bedrijf dat zich gaat richten op de snack- en ontbijtgranen wereldwijd gaat opereren onder de naam Kellanova. Eerder maakte het Amerikaanse bedrijf al bekend twee nieuwe bedrijven op te richten. Kellanova is daarmee de eigenaar van het portfolio met onder andere Pringles en Coco Pops.

WK Kellogg Co.

De ontbijtgranen van Kellogg’s zullen in Amerika verder gaan als WK Kellogg Co. De producten van beide bedrijven behouden het beeldmerk van Kellogg’s. Eind dit jaar moet de afsplitsing zijn afgerond en beide bedrijven zullen dan onder de nieuwe naam opereren.

Met de naam Kellanova wil het bedrijf vernieuwing en de ambities voor de toekomst uitdragen. WK Kellogg Co. is een verwijzing naar oprichter WK Kellogg.

Geen apart bedrijf voor plant based

In eerste instantie was Kellogg’s van plan om het bedrijf op te splitsen in drie aparte bedrijven, waarvan de laatste focus zou hebben op de plantbased markt. Begin dit jaar zag Kellogg’s af van dit derde bedrijf door de ‘huidige marktomstandigheden’. Het besloot de plantaardige activiteiten onder het internationale bedrijf te schuiven. Het plantbased deel, waaronder het merk Morningstar Farms, is goed voor 2% van de omzet van Kellogg’s.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin