Skip to content

Kenniscentrum korte ketens komt in Barneveld

Nieuws
Food
Locatie voor nieuw centrum voor korte ketens. - Foto: Midden Nederland Hallen

Locatie voor nieuw centrum voor korte ketens. - Foto: Midden Nederland Hallen

Neder Group gaat een kenniscentrum oprichten voor de korte voedselketen. Het centrum, gelegen in Barneveld, moet overheden en voedselmakers adviseren.

Het kenniscentrum moet inspiratie bieden voor het verder ontwikkelen van korte voedselketens. Daarnaast moeten er ruimte komen voor innovatie en onderzoek naar Nederlandse voedselproductie.

Ervaring met opzet korte ketens

Neder Groep biedt op dit moment al advies aan over korte voedselketens en heeft ervaring met het opzetten van een korteketennetwerk en samenwerkingen. Het bedrijf is een groothandel voor Nederlandse voedselproducten. “We laten elke dag in de praktijk zien dat je gemakkelijk, op grote schaal en tegen een eerlijke prijs kunt kiezen voor voedselproducten uit de korte keten. En we zetten regelmatig voor afnemers samenwerkingen met voedselmakers om zo nog meer lokale producten te leveren”, vertelt oprichter Pieter Vink. “We hebben in de afgelopen jaren veel geleerd op dit vlak en die ervaring en kennis delen we graag met anderen.”

Het kenniscentrum gaat huizen in The Green House, een kas die gebouwd is voor de Floriade. De kas wordt gedemonteerd en opnieuw opgebouwd bij de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin